Procesul de despagubire RCA

Are loc accidentul

Pentru a nu se mai intocmi documentele de constatare de catre politia rutiera se poate apela la constatarea amiabila.

Se notifica accidentul

Asiguratul RCA are obligatia notificarii asiguratorului RCA in legatura cu accidentul de vehicule.

Se depune cerere de despagubire pentru deschiderea dosarului de dauna.

La cererea partii pagubite, asiguratorul RCA comunica valoarea maxima de despagubire in maxim 7 zile.

Persoana prejudiciata poate solicita inlocuirea temporara a vehiculului precum si despagubirea cheltuielilor legate de transportul vehiculului avariat apartinand tertului pagubit.

In maxim 30 de zile de la primirea cererii de despagubire asiguratorul RCA este obligat sa raspunda cu o oferta de despagubire sau cu refuzul de despagubire.

Art. 21 alin. (2) din Legea 132/2017 (Legea RCA) prevede:

(2) Daca in termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despagubire de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA nu a notificat partii prejudiciate respingerea pretentiilor de despagubire, precum si motivele respingerii, asiguratorul RCA este obligat la plata despagubirii.

Dupa acceptarea ofertei de despagubire asiguratorul RCA efectueaza plata in termen de 10 zile. Depasirea termenului de plata se penalizeaza cu 0.2% pentru fiecare zi de intarziere.

Nu gasesti raspunsul?
Scrie-ne oricând doreşti pe e-mail asigurari@rcaoriunde.ro sau ne poţi contacta telefonic de luni până sâmbătă 09:00 – 21:00 sau duminica la numarul 0722506406 şi te ajutăm cu drag!

 

Prin RCAOriunde.ro poți compara tarife de la mai mulți Asigurători și poți comanda asigurări ieftine de pe laptop, desktop sau telefon. Tarifele sunt obținute direct de la societățile de asigurare, la care NU se percepe comision.

Despre noi

Suntem o societate de intermediere in asigurari, infiinta in anul 2017 si autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub numarul RBK 589/2009. S.C. CLAU AND CRIS ASIG S.R.L este operator de date cu caracter personal nr.25099

TOP