Definitia notiunii de tarif de referinta

Legea 132/2017 (Legea RCA) introduce in legislatie pentru prima data notiunea de tarif de referinta si il defineste ca fiind prima de asigurare cu caracter orientativ determinata pe baza datelor statistice de la nivelul pietei de asigurari RCA.

Cine calculeaza tariful de referinta si cat de des se calculeaza?

Tariful de referinta se calculeaza semestrial de catre o societate cu expertiza recunoscuta in domeniu, contractata de catre ASF.
In calculul tarifului de prima, asiguratorii RCA pot folosi criterii de risc, indici de incarcare, coeficienti de majorare si/sau corectie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor stabilite prin reglementari ale ASF iar tarifele de referinta sunt orientative.

Care sunt tarifele de referinta valabile acum?

Ofertele asiguratorilor RCA depasesc tariful de referinta

Cand cel putin 3 asiguratori RCA oferteaza un tarif de prima de N ori mai mare decat tariful de referinta calculat de catre BAAR atunci asiguratul se incadreaza in definitia asiguratului cu risc ridicat.

Nu gasesti raspunsul?
Scrie-ne oricând doreşti pe e-mail asigurari@rcaoriunde.ro sau ne poţi contacta telefonic de luni până sâmbătă 09:00 – 21:00 sau duminica la numarul 0722506406 şi te ajutăm cu drag!

 

Prin RCAOriunde.ro poți compara tarife de la mai mulți Asigurători și poți comanda asigurări ieftine de pe laptop, desktop sau telefon. Tarifele sunt obținute direct de la societățile de asigurare, la care NU se percepe comision.

Despre noi

Suntem o societate de intermediere in asigurari, infiinta in anul 2017 si autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub numarul RBK 589/2009. S.C. CLAU AND CRIS ASIG S.R.L este operator de date cu caracter personal nr.25099

TOP