Începe aici

Completează formularul și află tarifele asigurării tale RCA personalizată

Incheiați o asigurare RCA cu Decontare Directă și nu veiți fi afectat de falimentul Euroins!

Fie ca sunteti persoana fizica, fie juridica, RCAoirunde.ro va ajuta sa incheiati o asigurare RCA personalizata, astfel incat sa acoperiti si cele mai serioase pagube din urma unui accident auto. Valabila atata timp cat masina este inregistrata in Romania, polița de asigurari RCA, la preturi ieftine, acopera riscuri importante, precum pagubele materiale directe sau indirecte, probleme de sanatate aparute ca urmare a accidentului, dar si decesele.

RCA cu clauza decontare directa - ce presupune acest tip de clauza al politei de asigurare obligatorie RCA?

Faptul ca asigurarea RCA este obligatorie nu mai reprezinta o noutate, insa putini oameni cunosc faptul ca pot sa opteze pentru o clauza suplimentara atunci cand achizitioneaza RCA-ul, aceasta numindu-se decontare directa. Clauza nu a fost introdusa de mult timp in legislatia din Romania, fiind prezenta din anul 2017, si presupune ca, dupa un accident rutier, proprietarul masinii avariate sa aiba optiunea de a merge la asiguratorul propriu RCA pentru despagubiri. Decontarea directa iti ofera astfel un mare avantaj: lucrezi direct cu asiguratorul tau, in care ai deja incredere, fara a mai fi nevoie sa contezi pe RCA-ul soferului vinovat. Reparatia masinii se face direct pe RCA-ul tau, urmand ca asiguratorul tau sa recapete suma platita de la asiguratorul soferului care a produs accidentul.

Aceasta clauza poate fi achizitionata doar la momentul emiterii unei polite de asigurare RCA, neputand fi cumparata individual. Decontarea directa RCA iti permite sa iti platesti reparatiile masinii direct la asiguratorul tau, daca nu esti vinovat de producerea accidentului, si daca indeplinesti o serie de conditii in mod simultan. Nu esti obligat sa cumperi clauza de decontare directa, aceasta fiind una suplimentara, insa companiile de asigurare RCA sunt obligate sa ti-o oferteze. Daca iti doresti sa beneficiezi de ea, va trebui sa ii mentionezi asta agentului sau brokerului tau de asigurari sau sa bifezi aceasta optiune in cazul in care iti faci asigurarea online. Decontarea directa presupune si niste costuri suplimentare, care pornesc de la cateva zeci de lei si pot ajunge pana la sute de lei, insa totul depinde de compania de asigurari de la care achizitionezi RCA-ul.

Cum trebuie sa procedezi in cazul unui accident daca vrei sa folosesti decontarea directa?

Daca iei parte la un accident care nu a fost produs din vina ta si vrei sa folosesti decontarea directa RCA, asiguratorul tau trebuie notificat in cel mult 5 zile lucratoare de la producerea accidentului.

In cazul in care conditiile nu sunt indeplinite, trebuie sa te adresezi direct soferului vinovat, in vederea obtinerii reparatiilor de care ai nevoie de pe urma RCA-ului acestuia.

In schimb, daca toate conditiile sunt indeplinite, asiguratorul tau trebuie sa primeasca documentele de constatare ale accidentului, indiferent ca este vorba despre un proces verbal sau despre o constatare amiabila. Explica-i acestuia imprejurarile in care s-a produs accidentul, iar asiguratorul iti va detalia toti pasii ulteriori pe care va trebui sa ii faci.

RCA decontare directa vs CASCO - care este diferenta dintre cele doua si pentru care este mai bine sa optezi?

Decontarea directa RCA poate fi folosita doar atunci cand toate conditiile acestei clauze, expuse anterior, sunt indeplinite simultan, si doar pentru daunele survenite in urma unui accident auto. Avantajul acesteia este reprezentat de faptul ca apelezi la propriul tau asigurator, in care ai deja incredere, fara a mai fi nevoie sa te complici cu RCA-ul soferului vinovat pentru producerea accidentului.

Cu toate acestea, polita CASCO iti protejeaza masina de mai multe riscuri, precum accidente in care nu sunt intrunite toate conditiile prevazute pentru a putea aplica clauza decontarii directe RCA, furturi, accidente in trafic, indiferent ca au fost produse din vina ta sau nu, vandalism, avarii accidentale, daune rezultate in urma unei tentative de furt, incendii, explozii, fenomene naturale sau alte riscuri.

Obține și alte Oferte de asigurări noi iti stăm la dispoziție!

Nu gasesti raspunsul?
Scrie-ne oricând doreşti pe e-mail asigurari@rcaoriunde.ro sau ne poţi contacta telefonic de luni până sâmbătă 09:00 – 21:00 sau duminica la numarul 0722506406 şi te ajutăm cu drag!

 

Prin RCAOriunde.ro poți compara tarife de la mai mulți Asigurători și poți comanda asigurări ieftine de pe laptop, desktop sau telefon. Tarifele sunt obținute direct de la societățile de asigurare

Despre noi

Suntem o societate de intermediere in asigurari, infiinta in anul 2017 si autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub numarul RBK 589/2009. S.C. CLAU AND CRIS ASIG S.R.L este operator de date cu caracter personal nr.25099

TOP